Kuinka pidentää puhelimen akun kestoa?

Puhelimen akun kesto saattaa olla lyhyt, mutta sitä voidaan pidentää tekemällä muutamia yksinkertaisia asioita. Ensimmäiseksi puhelimesta kannattaa poistaa kaikki turhat sovellukset ja säilyttää vain oikeasti tarpeelliset sovellukset. Toiseksi laitteen taustavalaistus kannattaa säätää himmeämmäksi. Myös pöly ja lika, joka voi haitata puhelimen latausta, kannattaa puhdistaa. Kolmanneksi, viimeisimmät ohjelmistopäivitykset tulee asentaa aina, koska ne saattavat parantaa puhelimen akun kestoa. Puhelin kannattaa ladata aina säännöllisesti sen sijaan, että sen antaisi tyhjentyä täysin. Noudattamalla näitä helppoja vinkkejä puhelimen akun elinikää voi pitkittää ja saada siitä enemmän irti.

Kuinka puhelimen akun kestoa voi parantaa?

Kun on tarkistettu puhelimen akun kunto, sen kestoa voidaan parantaa seuraavilla tavoilla:

  1. Taustalla toimivien sovellusten ja prosessien määrä kannattaa minimoida koska monet sovellukset päivittävät itseään jatkuvasti, vaikka niitä ei olisi koskaan edes käynnistetty. Puhelimen asetuksista voi tarkistaa, mitkä sovellukset toimivat taustalla ja poistaa kaikki tarpeettomat.
  2. Lentotila-asetuksen pidentäminen. Lentotila on tila, jossa puhelin ei ole aktiivinen ja siihen ei voi saada yhteyttä ulkoisesta laitteesta tai verkkoyhteydestä. Lentotilan asetuksia voi muuttaa laitteen asetuksissa ja valita esimerkiksi 15 minuutin viiveajan ennen lentotilan aloittamista.
  3. Bluetooth-yhteys pois päältä, kun sitä ei tarvita. Bluetooth-yhteys käyttää huomattavasti virtaa, joten se kannattaa kytkeä päälle vain tarvittaessa.
  4. Puhelin kannattaa sijoittaa varjoiseen paikkaan lataamisen ajaksi ja vaihtaa suurempaan latausvirtaan (esim. 2A). Suuremmalla virralla lataus tapahtuu nopeammin ja tehostaa myös akun elinikää – eli akku pysyy kunnossa pidempään.

Mitkä ovat tavallisimpia syitä puhelimen akun heikentymiseen?

Puhelimen akun heikentyminen on yleinen ongelma. Yleisimpiä syitä ovat akun vanheneminen, tarpeettoman suuri näytön kirkkaus, taustaprosessien jatkuva käyttö ja liiallinen lataaminen. Akun vanheneminen on yleisin syy akun heikkenemiseen. Akku menettää tehoaan vuosien saatossa ja se täytyy vaihtaa uuteen.

Tarpeettoman suuri näytön kirkkaus vaikuttaa puhelimen akun kestoon, joten näytön kirkkaus kannattaa pitää mahdollisimman alhaisena. Taustaprosessien jatkuva käyttö vaikuttaa myös puhelimen akun elinaikaan. Kannattaa siis tarkistaa asennetut sovellukset ja poistaa ne, jotka ovat tarpeettomia, tai joihin ei ole viime aikoina kirjauduttu.

Liiallinen lataaminen voi myös vahingoittaa puhelinta ja lyhentää sen akun kestoa. Laturin tulisi kytkeä irti puhelimesta, kun akku on ladattu täyteen.

Milloin puhelimen akku tulee vaihtaa?

Puhelimen akku tulee vaihtaa, kun se alkaa osoittamaan merkkejä heikentyneestä suorituskyvystä. Yleensä puhelimen akku alkaa heiketä noin 500 latauskierroksen jälkeen. Jos puhelimessa on huomattavasti vähemmän kapasiteettia kuin aiemmin, se voi olla merkki siitä, että akku on vaihdettava. Akun elinikä voi myös lyhentyä, jos sitä ladataan liian usein tai liian pitkän aikaa.

Puhelimen akun kestoikää ja kapasiteettia voi parantaa välttämällä ylikuumenemista, sammuttamalla taustalla olevat sovellukset, pienentämällä näytön kirkkautta ja pitämällä laitteen ohjelmistot ajan tasalla. Akkua ladattaessa kannattaa myös muistaa ladata akkua vain tarvittava aika.

Puhelimen akun kesto saattaa olla lyhyt, mutta sitä voidaan pidentää tekemällä muutamia yksinkertaisia asioita. Ensimmäiseksi puhelimesta kannattaa poistaa kaikki turhat sovellukset ja säilyttää vain oikeasti tarpeelliset sovellukset. Toiseksi laitteen taustavalaistus kannattaa säätää himmeämmäksi. Myös pöly ja lika, joka voi haitata puhelimen latausta, kannattaa puhdistaa. Kolmanneksi, viimeisimmät ohjelmistopäivitykset tulee asentaa aina,…