Kuinka myydä vanhaa tekniikkaasi eBayssa

Jos haluat tienata nopeasti ja sinulla on vanhaa tekniikkaa/vempaimia kotona, eBayssa käyttäminen näiden tuotteiden kanssa saattaa olla täydellinen ratkaisu. Kaikki tekniikka ei säilytä arvoaan erityisen hyvin, mutta jotkin tuotteet säilyttävät sen, ja niistä voi usein saada erittäin kohtuullisen hinnan, vaikka ne muuten vain tukkiisivat ullakon. Koska tekniikkaa on vaikea hävittää (se luokitellaan “sähköjätteeksi”), tämä on erittäin hyvä tapa tappaa useita lintuja yhdellä iskulla.
Se on kuitenkin hyvä ja hyvä, mutta se voi myös tuntua liian suurelta vaivalta, jos et ole tehnyt sitä aiemmin. Jos lykkäät vanhan tekniikkasi myyntiä, koska et tiedä miten, niin lue eteenpäin, niin katsomme, kuinka voit tehdä sen hyvin ja nopeasti, jotta et enää lykkää sitä.

Vaihe 1 – Onko se minkään arvoinen?
Vaikka tuote ei olisi minkään arvoinen, se saattaa silti olla kannattavaa myydä suurempia määriä (kuten CD-levyjä), kunhan katat toimituskulut.
Kuitenkin, jos myyt suurempia tavaroita, haluat todennäköisesti ensin varmistaa, että ne ovat jonkin arvoisia.
Miten teet tämän? No, ensimmäinen askel on tarkastella muita verkossa lueteltuja kohteita, koska ne antavat sinulle hyvän käsityksen. Voit myös yrittää kysyä käteisvaihtoliikkeistä, kuinka paljon he ovat valmiita tarjoamaan – voit myydä tuotteesi hieman enemmän.
Pääsääntöisesti tekniikka on silti jonkin arvoista, jos se on alle 3-5 vuotta vanha (riippuen siitä mitä se on) tai jos se on harvinaista/nostalgiaa joillekin ihmisille.

Vaihe 2 – voitko tehdä siitä arvokkaamman?
Vaikka myyt vain vanhaa tekniikkaa etkä pyöritä täällä yritystä, se ei tarkoita, että et voisi myös hyötyä siitä, että ajattelet vähän kuin yritystä ja yrität lisätä tuotteillesi lisäarvoa. Voit esimerkiksi tehdä vanhasta pelikonsolista arvokkaamman, jos voit myydä sen yhdessä useiden pelien kanssa osana kokoelmaa. Samoin voit lisätä arvoa suhteellisen uusiin tuotteisiin saamalla ne kunnostettua.

Vaihe 3 – Oikea valokuva
Seuraavaksi sinun on otettava valokuvat. Näiden tulee edustaa tavaroitasi – et halua huijata ostajiasi – mutta samalla niiden pitäisi saada tuotteet näyttämään hyviltä. Jälleen sinun täytyy ajatella kuin yritys täällä, joten kysy itseltäsi, kuinka voit saada tuotteen näyttämään niin hyvältä, että ihmiset haluavat ostaa sen välittömästi impulssista? Muista, että useimmat ostot ovat sitä – impulssi. Hyvä kamera ratkaisee kaiken.

Vaihe 4 – Kuvaus ja otsikko
Tässäkin ideana on olla rehellinen ja avoin, mutta myös varmistaa, että saat tuotteen kuulostamaan hyvältä. Ja muista, että eBay on pohjimmiltaan hakukone – mitä ihmiset tulevat etsimään, mikä saattaa johtaa heidät tuotteesi luo?

Vaihe 5 – ylennys
Muista, että tuotteen mainostamisessa muilla sivustoilla ei ole mitään väärää. Jos se on tarpeeksi arvokasta, voi jopa olla kannattavaa ostaa mainoksia tai tehdä sosiaalisen median markkinointia.

Vaihe 6 – Pakkaus ja toimitus
Varmista lopuksi, että pakkaus ja toimitus käsitellään hyvin. Tällä ei ole suurta vaikutusta siihen, miten tuotteesi myydään juuri nyt, mutta myöhemmin se vaikuttaa luokitukseesi ja tämä vaikuttaa suuresti myyntikykyysi tulevaisuudessa.
Kokeile tätä ja katso, meneekö tuotteesi kaupaksi. Muista, että ei-asiantuntija- ja ei-teknologiatuotteille voit usein löytää välittäjiä, jotka helpottavat myyntiä ja säästävät paljon aikaa ja vaivaa. Esimerkiksi auton myynti on sivustoilla paljon helpompaa.

Jos haluat tienata nopeasti ja sinulla on vanhaa tekniikkaa/vempaimia kotona, eBayssa käyttäminen näiden tuotteiden kanssa saattaa olla täydellinen ratkaisu. Kaikki tekniikka ei säilytä arvoaan erityisen hyvin, mutta jotkin tuotteet säilyttävät sen, ja niistä voi usein saada erittäin kohtuullisen hinnan, vaikka ne muuten vain tukkiisivat ullakon. Koska tekniikkaa on vaikea hävittää…